Film i Kirken | Adventskirken

Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Film i Kirken

Film i Kirken


# Nyheder
Udgivelsesdato Udgivet fredag d. 22. november 2019, kl. 10:54
Film i Kirken

Som noget nyt går Adventskirken og Grøndalskirken sammen om at vise film. Vi ser film på stort lærred i stearinlysenes skær. Filmene introduceres kort, og bagefter har vi tid til at tale sammen, om det vi har set. 

Der serveres vin, øl og kaffe, og lidt godt at spise. Det er gratis, og arrangementet begynder kl. 19 og slutter senest kl. 22.

I foråret 2020 skal vi se film under temaet "forsoning".

"Ida" i Grøndalskirken 23. januar
Vi starter med at se den polske film Ida, instrueret af Pawel Pawlikowski. Filmen vandt i 2015 en Oscar for Bedste udenlandske film. Vi befinder os i Polen i 1961. 18-årige Anna bliver opfordret til at opsøge sin eneste nulevende slægtning, en moster. Mødet med mosteren bliver en stor omvæltning i den unge piges liv. Anna får at vide, at hun er jøde, og at hendes forældre blev dræbt under 2. verdenskrig. 
Filmen introduceres af sognepræst Camilla Diderichsen 

"Force Majeure" i Adventskirken 20. februar
Næste film i rækken bliver svenske Force Majeure instrueret af Ruben Östlund. Et ægteskab rystes i sin grundvold da mandens reaktion i forbindelse med en, viser det sig, ufarlig lavine ikke var den, hverken han eller hans hustru havde regnet med. 
Filmen introduceres af sognepræst Ulla Toft.  

AFLYST! "The Railway Man" i Grøndalskirken 19. marts
Vi ser den Britisk-Australske film The Railway Man, der er instrueret af Jonathan Teplitzky i 2013. Filmen er inspireret af Eric Lomax´s selvbiografi af samme navn fra 1995, med stjerneskuespillere som: Colin Firth, Nicole Kidman, Stellan Skarsgård og Jeremy Irvine på rollelisten.

Den engelske officer og ingeniør Eric Lomax' liv blev påvirket for altid, da han under anden verdenskrig blev taget til fange af japanerne og sat ind i arbejdet på at bygge den berygtede Burma-Siam jernbane. Men selvom han slap levende gennem det tropiske helvede og den umenneskelige tortur, så bliver spørgsmålet om han efter sine oplevelser kan tilgive sine bødler og dermed forsone sig med fortiden. 
Filmen introduceres af Erik Meier Andersen.

"Mother of Mine" i Adventskirken 16. april
Vi skal se den finske film Mother of Mine fra 2005 instrueret af Klaus Häro. Under 2. verdenskrig blev omkring 70.000 finske børn sendt i sikkerhed til neutrale Sverige. 70.000 små skæbner med hver deres historie, og Mother of Mine er ni-årige Eeros historie. 
Filmen introduceres af sognepræst Ulla Toft.