Corona | Adventskirken

Udgivet tor d. 12. mar 2020, kl. 11:47

Kirker er omfattet af corona-lukning af kulturinstitutioner.

Myndighederne arbejder målrettet på at forsinke den markant voksende smittespredning af COVID-19 i Danmark og afbøde konsekvenserne heraf.

Derfor er der iværksat omfattende tiltag for at undgå situationer, hvor mange personer opholder sig tæt sammen – bl.a. at alle offentlige kulturinstitutioner, biblioteker, fritidstilbud mv. lukker.

Folkekirkens gudstjenester er omfattet af lukningen af alle offentlige kulturinstitutioner. Det betyder, at alle gudstjenester derfor er aflyst til og med 2. påskedag, mandag 13. april. Alle frivillige foreninger og trossamfund uden for folkekirken opfordres kraftigt til at gøre det samme.

Lukningen af indendørs aktiviteter gælder i foreløbigt til 13. april.

Lukningen omfatter også arrangementer, hvor menighedsråd er vært i f.eks. sognegårde o.lign.

Kirkelige handlinger som dåb, konfirmation, bryllup og begravelse/bisættelse er ikke offentlige men de er omfattet af forbud mod forsamling af flere end 10 personer indendørs. Vedr. bisættelser kan der være lidt flere personer til stede. I Adventskirken vil det sige max. 40 personer inkl. personale.

Alle ansatte og medarbejdere ved folkekirkens stiftsadministrationer og menighedsråd skal foreløbigt arbejde hjemmefra.

Kontakt til Adventskirken
Selvom kirken er lukket for personlige henvendelser, kan vi stadig kontaktes. Alle medarbejdere arbejder så vidt muligt hjemmefra, og kan kontaktes i den almindelige arbejdstid.

Det Fælles Kirkekontor
Kordegn Mette Hessel: 2066 1691 mehe (a) km.dk
 (alternativt: Helle Bavnhøj: 6171 9318 hba (a) km.dk eller Naima Ring: 3028 2878 nss (a) km.dk)

Præster