Forfatteraften i Grøndalskirken UDSOLGT | Adventskirken

Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Forfatteraften i Grøndalskirken UDSOLGT

MAR
21

Forfatteraften i Grøndalskirken UDSOLGT


Dato Tirsdag d. 21. marts 2023, kl. 18:30
Sted Grøndalskirken, Hulgårdsvej 2, 2400 København NV
Forfatteraften i Grøndalskirken UDSOLGT

Vi mødes kl. 18.30 for at spise tapas og drikke et glas vin. Herefter holder aftenens indbudte forfatter et oplæg med en indskudt pause undervejs. Pris: 75 kr. - billetter købes hos Dahls Bøger, Godthåbsvej 227

Denne aften kommer Steen Andersen og fortæller om sin anmelderroste bog "Der er intet foruroligende for Danmark"

Den handler om besættelsen af Danmark den 9. april 1940 som er en af de mest traumatiske begivenheder i Danmarkshistorien. I vinteren 1940 troede de fleste danskere, at truslen kom fra syd. Besættelsen cementerede, at Tyskland var arvefjenden, og dét blev kun understreget i løbet af "de fem forbandede år".

Bogen viser, at Storbritaniens politik med god grund blev opfattet som en trussel mod Danmarks suverænitet. Det var briternes plan at sende en stor flåde ind i dansk farvand i foråret 1940 for at åbne en ny front og inddrage de skandinaviske lande i krigen. Det blev et spørgsmål om liv og død for Danmark at kunne fortsætte handlen over Nordsøen mellem kontrabandelister, miner og tyske ubåde. Og det blev en altopslugende diplomatisk kamp for Danmark, som prøvede at sikre landets politiske og økonomiske selvstændighed. Faren lå i, at Vestmagterne fik provokeret Hitler til at begynde en aktion mod Skandinavien, som kunne rive Danmark med. Truslen om en tysk besættelse blev opfattet som sekundær og blev først konkret i begyndelsen af april 1940.

Steen Andersen vil komme ind på hvordan tiden dengang og nu  på mange måder ligner hinanden.