02/07/2024 0 Kommentarer
Hovedret: Indisk Karryret
Hovedret: Indisk Karryret
Hovedret: Indisk Karryret
# Madblog: ´"Mad - så englene synger"
Udgivet af Anni Sletbjerg mandag d. 22. februar 2016 kl. 07:42.
Hovedret: Indisk Karryret
Ingedienser
- 400 g benfri lammekød eller magert svinekød
- 1 spsk olie
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 æble
- 2 grønne peberfrugter
- 2 tomater
- 2 dl kødboullion
- 1 spsk soja
- 1 spsk karry
- 1 tsk ingefær
- ½ tsk nelliker
- ½ tsk kanel
- ½ tsk chili
- ½ tsk salt
Tilbehør:
- Kogte ris,
- raita,
- mangochutney,
- ananas i stykker
- kiwi i skiver
- en god salat.
Fremgangsmåde
Raita: Riv ca. 200 g agurk groft på et rivejern. Strø ca. ½ tsk salt på, og lad det stå og trække 15 min. Pres væsken ud og bland med 1½ dl. skyr eller creme fraiche. Smag til med peber og evt salt.
Skær kødet i ca. 2 cm store terninger. Hak løg og hvidløg og svits i olien. Skær æblet i terninger, peberfrugten i strimler og tomaterne i skiver. Giv blouillion og soja et opkog. Kom kødet i når det koger, derefter æble, peberfrugt, tomater og krydderier. Kog ved svag varme i ca. 25 min eller til kødet er mørt. Smag til – evt.med flere krydderier og salt.
Server gryderetten sammen med tilbehøret
Kommentarer