02/07/2024 0 Kommentarer
Lammekølle med raratouille
Lammekølle med raratouille
# Madblog: ´"Mad - så englene synger"
Lammekølle med raratouille
Lammekølle med Ratatouille
6 personer.
Ingredienser:
- 1 lammekølle uden ben på 1,2 kilo
- 6 fed hvidløg , hele men pillede
- 6 skalotte løg også hele og pilled
- 5 dl hvidvin
- 1 stilk rosmarin
- 1 stilk timian
- 1 stilk merian
- Olivenolie
- Salt & peber
Fremgangsmåde:
Ovnen forvarmes til 100 grader mens man bruner køllen i en gryde med olivenolie på
komfuret ved høj varme. Hold øje med det og undgå at gryden bliver for sveden
af bruningen. Så tilsætter man resten af ingredienserne, krydrer med salt og
peber, lægger låg på og stiller hele gryden i ovnen ved 100 grader i ca. 7 timer. Kig til det med jævne mellemrum, så det ikke brænder på og tilsæt om nødvendigt mere vin - eller vand, hvis vinen er sluppet op!
Jeg foretrækker at servere køllen varm, den burde kunne spises med ske. Men den kan
også køles ned og skæres i skiver og serveres kold.
Som tilbehør kan man servere Ratatouille. Der gives mange bud på denne grønsagsret, jeg
foretrækker at hver grønsag står i sin egen ret, d. v. s. auberginen blød og lækker,
squashen sprød og saft-spændt o. s. v. Det kan opnås på følgende måde:
Ratatouille
6 personer
Ingredienser:
- 3 små auberginer
- 3 små squash
- 1 bundt forårsløg
- 6 fed hvidløg
- 2 røde peberfrugter
- 1 grøn peberfrugt
- 1 laurbærblad
- 1 dl olivenolie
- Salt, peber
Fremgangsmåde:
Auberginerne skæres i mundrette tern, perberfrugterne i små tern og forårsløgene i ringe.
Sammen med laurbærblad og hvidløg steges alt dette mørt og lækkert . Det kan godt tage 30-45 minutter. Imens kan man skære squashen i tern som er lidt mindre end auberginerne og tomaterne i
både. Umiddelbart før serveringen svitser man hurtigt og effektivt squashen i meget varm olivenolie, tilsætter derefter tomater og lader det stege max et par minutter. Bland med resten af
grøntsagerne, varm hurtigt igennem og smag til med salt og peber.
Hvis man sætter pris på at nyde sine gæsters gode selskab kan auberginer, løg, peberfrugter og
hvidløg sagtens steges før gæsternes ankomst. Resten af processen er hurtig
også selvom gæsterne er gået til bords! Skulle der være en rest smager den vidunderligt i flere dage efter og konsistensen holder overraskende godt!
Kommentarer