Peberpate med syltede agurker

Peberpate med syltede agurker

Peberpate med syltede agurker

# Madblog: ´"Mad - så englene synger"

Peberpate med syltede agurker

PEBERPATE med syltede agurker

Denne meget gammel opskrift fik jeg af en kollega for ca. 40 år siden, men jeg laver stadig peberpate med jævne mellemrum til
stor glæde for min mand. Den er nem at tilberede, og vi synes, den smager rigtig godt med små syltede agurker og rød peberfrugt i skiver. Det er godt pålæg, og så er den fryseegnet, så man behøver ikke at spise hele pateen på få dage.

Ingredienser:

  • 750 g hakket kalv og flæsk
  • 5 spsk grønne peberkorn (Madagaskar-peber)
  • 2 spsk væde fra peberkornene
  • 1 spsk tørret basilikum
  • 2 dl piskefløde
  • 1 stort æg
  • 1 stk revet løg
  • 1 tsk salt
  • Små syltede agurker og rød peberfrugt.

Fremgangsmåde:

Alle ingredienser blandes grundigt og hviler ca. 1 time i køleskab.
Bages i vandbad ved 200 grader i ca. 45 minutter med låg (f.eks. stanniol), og de sidste ekstra 15 minutter uden låg.
Køles af i formen under let pres. Smager dejligt på et godt stykke rugbrød.

/Anni

Du vil måske også kunne lide...

0
Feed