02/07/2024 0 Kommentarer
Valnøddelagkage
Valnøddelagkage
Valnøddelagkage
# Madblog: ´"Mad - så englene synger"
Udgivet af Anni Sletbjerg lørdag d. 2. april 2016 kl. 14:23.
Valnøddelagkage
Valnøddelagkage
Ingredienser:
- 1 ltr. piskefløde
- 50 g vaniljesukker
- 300 g hakkede valnøddekerner (gem nogle til pynt)
- 300 g hakket, mørk chokolade
- 3 lagkagebunde
- Evt. lidt mørk rom til bundene
- 1 spsk. Nescafe kaffepulver
- 1 dl. flormelis
- 2 spsk. kogende vand
Fremgangsmåde:
Fløden piskes sammen med vaniljesukker – men pisk ikke fløden alt for stiv. De hakkede valnøddekerner og den fint hakkede chokolade vendes derefter i flødeskummet. Stænk evt. lagkagebundene med rom og fordel flødeskummet mellem de 3 bunde.
Kaffeglasur: Kog vandet, tilsæt kaffepulver og pisk det sammen med flormelis til ensartet konsistens, som fordeles på den øverste lagkagebund.
Pynt med hele valnøddekerner.
Lagkagen må meget gerne stå og ”sætte sig” et par timer et køligt sted inden servering. Meget lækker lagkage, som smager dejligt både til
en kop kaffe og som dessert. Der kan skæres 12 flotte stykker.
/Grete Enggaard
Kommentarer