02/07/2024 0 Kommentarer
Rabarberskum
Rabarberskum
Rabarberskum
# Madblog: ´"Mad - så englene synger"
Udgivet af Anni Sletbjerg søndag d. 19. juni 2016 kl. 13:46.
Rabarberskum
Rabarberskum
Denne lækre og nemme rabarber-dessert kan tilberedes i god tid og sættes i køleskab inden gæsterne kommer. Ifølge originalopskriften blandes kompot og flødeskum først lige inden serveringen, men som den anarkist jeg er, har jeg også gjort det dagen inden og sat i køleskab. Det gik fint. Jeg har også prøvet at fryse den ned - det gik også fint.
Ingredienser:
- 375 g rabarber
- 100 g sukker
- ½ stang vanilje
- ¼ l piskefløde
- 50 g hvid chokolade
Fremgangsmåde:
- Kog en kompot af rabarber, sukker og vanilje som afkøles.
- Blandes med flødeskum og hakket hvid chokolade.
- Pyntes evt. med lidt af chokoladen.
- Opbevares på køl.
Nemt ikke?
Opskriften er beregnet til 4 personer, men desserten kan også laves til mange flere. Jeg har serveret den som tredje ret til 24 personer, og her brugte jeg 6 gange mere af ovennævnte mængde: 2250 g rabarber, 600 g sukker, 2-3 vaniljestænger, 1,5 l piskefløde samt 300 g hvid chokolade. Der blev stort set spist op.
/Reidun
Kommentarer