Rabarberskum

Rabarberskum

Rabarberskum

# Madblog: ´"Mad - så englene synger"

Rabarberskum

Rabarberskum

Denne lækre og nemme rabarber-dessert kan tilberedes i god tid og sættes i køleskab inden gæsterne kommer. Ifølge originalopskriften blandes kompot og flødeskum først lige inden serveringen, men som den anarkist jeg er, har jeg også gjort det dagen inden og sat i køleskab. Det gik fint. Jeg har også prøvet at fryse den ned - det gik også fint.


Ingredienser:

  • 375 g rabarber
  • 100 g sukker
  • ½ stang vanilje
  • ¼ l piskefløde
  • 50 g hvid chokolade


Fremgangsmåde:

  • Kog en kompot af rabarber, sukker og vanilje som afkøles.
  • Blandes med flødeskum og hakket hvid chokolade.
  • Pyntes evt. med lidt af chokoladen.
  • Opbevares på køl.

Nemt ikke?



Opskriften er beregnet til 4 personer, men desserten kan også laves til mange flere. Jeg har serveret den som tredje ret til 24 personer, og her brugte jeg 6 gange mere af ovennævnte mængde: 2250 g rabarber, 600 g sukker, 2-3 vaniljestænger, 1,5 l piskefløde samt 300 g hvid chokolade. Der blev stort set spist op.

/Reidun

Du vil måske også kunne lide...

0
Feed